Biografie

Muziek heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Op 8-jarige leeftijd begon ik met pianospelen. Dit instrument bleef mijn basisinstrument. Hiernaast leerde ik spelen op de gitaar, de accordeon en begon ik op 23-jarige leeftijd met het volgen van zanglessen. In mijn vrije tijd maakte ik musicals met kinderen op diverse buurtcentra.

biographie.jpg

Door een verblijf van een jaar in Ierland ging ik mij op 30-jarige leeftijd interesseren voor de Ierse muziek en bij terugkomst in Nederland begon ik met het vertolken van muziek en songs van Enya, Clannad en Déanta. Dit genre bleek goed bij mijn zangstem te passen en in 1996 zocht ik naar muzikanten om een keltische band te formeren en zo ontstond Aylona.

Sindsdien hebben we vele optredens gehad, o.a. in het Schillertheater in Utrecht; de Elf Fantasy Fair, waar we drie keer hebben gespeeld en we zijn een keer uitgenodigd op het Tolk Folk Festival in Polen. Vanaf 2009 treed ik ook solo op met backing-CD.

Naast mijn interesse voor muziek ben ik jarenlang werkzaam geweest in het speciaal onderwijs, waarin ik kinderen en jongeren begeleidde met autisme en/of een verstandelijke beperking.

In 2006 wilde ik mij gaan voorbereiden op een toekomst waarin muziek een grotere rol zou kunnen gaan spelen en begon ik met de opleiding kunstzinnige therapie (muziektherapie) op de Hogeschool in Leiden. Hierdoor kon ik mijn lange ervaring in het werken met kinderen met een verstandelijke beperking uitbreiden in de rol van toekomstige muziektherapeut. In februari 2011 heb ik deze opleiding afgerond.

Sinds tien jaar geef ik muziekles: piano, keyboard, accordeon en een zangworkshop.

Ook werk ik met mensen, die zich bezig willen houden met Ierse zang. In 2012 en 2013 heb ik een popband begeleid bij het UCK met volwassenen met verstandelijke beperking. Daarnaast werk ik als muziekdocente bij Zonnehuizen in Zeist.