Bandinformatie

anoiscd.jpg

Door een jaar in Ierland te hebben gewoond, raakte ik geïnspireerd door de mystiek van het land en de Ierse muziek. Teruggekomen in Nederland begon ik covers van Ierse zangeressen te zingen, zoals Enya, Clannad en Déanta.

Het genre bleek goed bij mijn stem te passen. In 1996 ben ik op zoek gegaan naar muzikanten en zo is Anois ontstaan, die toen nog uit drie mensen bestond. Al gauw begon ik ook zelf muziek te maken: de sprookjesachtige verzen uit ‘The Lord of the Rings’ van J.R.R. Tolkien vond ik erg inspirerend.

Album

Het werd een album met veertien nummers. Samen met Ierse traditionals vormde dit het voornaamste repertoire van Anois.
Vanwege de rechten aan de erfgenamen van Tolkien bleek het tot dusver nog niet mogelijk te zijn deze CD ‘The Lord of the Rings’ te kunnen uitgeven.

Vandaar dat ik in 2005 met een nieuw project begon: muziek componeren op de gedichten van Emily Brontë. Samen met nog drie andere bandleden van Anois werden deze songs op CD gezet en uitgebracht in 2009. Voor deze CD schreef ik vijf nummers.

In ditzelfde jaar 2009 zijn we ook gestopt met de band Anois. Er bleken teveel verschillende richtingen te zijn, die de inmiddels acht muzikanten tellende band uit wilde gaan. En ikzelf wilde nu eigenlijk al mijn tijd en energie stoppen in de opleiding voor muziektherapie, waar ik inmiddels mee was begonnen.

 
Aylona logo.png
 

Toen ik hiermee in 2011 afstudeerde ben ik mijn eigen bedrijf ‘De Klankentuin’ gaan opzetten, waar ik nu binnen de muzieklessen en muziektherapie veel van mijn eigen muzikale ideeën kwijt kon.

Na zeven jaar een goed lopende muziekpraktijk te hebben opgezet, wil ik mij toch ook weer gaan bezighouden met componeren en muziekproductie en zo is de band Aylona ontstaan.

Voor verdere informatie: zie www.aylona.com

Foto: Bertie Jansen

Foto: Bertie Jansen

Foto: Sander van Lambalgen

Foto: Sander van Lambalgen